MC Lazy

MC Lazy

De 23-jarige poëet/ rapper Tariq Khan, beter bekend als MC LAZY, heeft een Nederlandse moeder en een Pakistaanse vader. Hij schrijft eerst in het Nederlands, maar langzamerhand komt hij erachter dat Engels een taal is die beter past bij de universele boodschap die hij brengt. Na het winnen van een optreden met zijn crew op het Museumplein tijdens het Bevrijdingsfestival in Amsterdam, besluit hij serieus aan zijn muzikale carrière te gaan werken.

Eind 2008 wordt hij gevraagd een muzikale bijdrage te leveren aan een project van Talentencentrum JACO en Radio The Joint Youngsterdam genaamd “The Big Joint, Mixtape CD Vol. 1”, welke begin 2009 tijdens een gelijknamig event wordt gepresenteerd in de Amsterdamse Paradiso. Bij deze track, getiteld “My Philosophy”, wordt vervolgens een videoclip gemaakt door Soft Focus Films, welke meer dan 10.000 keer online wordt bekeken. Rond dezelfde periode wordt MC LAZY met zijn concept “Millennium Music” ook gekozen als een van de 10 finalisten van Create YOUR WORLD, een evenement waar in twee dagen 300 jongeren de kans hebben gekregen om hun droom te presenteren. Uiteindelijke behoort hij niet tot de winnaars, maar dat weerhoudt hem er niet van om zijn droom alsnog waar te maken.

Hij doet verschillende optredens en gaat vervolgens op uitnodiging van Wanna Onsod met Stichting Wanna B naar Thailand. In de periode juli-augustus 2009 verblijft hij in Bangkok en Nakhon Pathom om met een project Thaise kinderen van 6 tot en met 16 jaar te ondersteunen om ervoor te zorgen dat kinderen beter toegang krijgen tot onderwijs. Als resultaat van deze reis brengt hij vervolgens zijn eerste officiele debuutsingle en clip “Jamestown” met zangeres Valentina uit. Zowel het nummer als de video gaan over de uitbuiting en slavernij die door het wereldhandelssysteem in stand wordt gehouden.

De release van de single blijft niet onopgemerkt. In september zendt MTNL (Multiculturele Televisie Nederland) een reportage uit over de rapper en de Making Of van een nog niet uitgebrachte videoclip, “Who Is Lazy?”. In oktober wordt MC LAZY gevraagd als Ambassadeur van de Millenniumtour 2009 van NCDO en EEN. Hij geeft rapworkshops over de millenniumdoelen in de ‘Millenniumtrein’ en hij brengt de single Jamestown meerdere keren live ten gehore. In verband met de tour is hij te gast bij Giel Beelen op 3FM en er verschijnt een interview in dagblad Metro.

Begin december 2009 geeft hij met de “Work Now Crew” een rapworkshop aan kinderen van basisscholen die deelnemen aan het project “Ontdek en Beleef de Wereld”, waarvan er een video op internet verschijnt. Aansluitend reist MC LAZY af naar Senegal waar hij verblijft om te kijken hoe de situatie daar is en hoe Stichting Bantan Woro en de inwoners van het dorp Abénè aan de bouw van een school werken. Samen met Marcel van “Pistoleroz de la Paz” maakt hij vervolgens de track “Guide The Children” om meer aandacht te vragen voor dit belangrijke project en de millenniumdoelen. De track zal binnenkort verschijnen als tweede single en videoclip met beelden uit Senegal.

Momenteel is MC LAZY druk bezig in de “Not For Profit” studio van talentencentrum JACO om met producer Controverse de laatste opnames te maken voor zijn debuutalbum “More Than Words”. Het album zal worden gemixt en gemasterd door Killing Skills en zal naar verwachting rond de zomer van 2010 verschijnen.

Aantal eerdere optredens en projecten

25 juni                  : Paradiso (Fritz, Calvin , Zakinho, Lazy)

15 0ct.                    : Open mike (FMPC) MC Lazy en Ice G

3    Dec.                   : Bijlmerparktheater: Revo Rev, Fritz, Lazy

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: