Ice G

Ice-G

Giovanny Benito Alvares aka Ice-G, werd geboren op 10 November 1986, te Amsterdam. Hoewel geboren in Nederland, komen de wortels van Gio uit het Zuid-Amerikaanse land Suriname voort, waar hij als kind werd groot gebracht.
Toen hij van Suriname naar Nederland kwam, werd deze pre-tiener geïntrigeerd door Hip-Hop. Hij vond dat de Nederlandse muziekindustrie nog wat talent te kort kwam en hij is niet bang om een beetje van zijn eigen artistiek licht op het onderwerp af te werpen.

Binnekort dropt hij zijn eerste mixtape “De droom van velen!! “ Ice-G beschrijft zijn raps als: Oldskool Hip Hop in een nieuw jasje. Hij was al te zien op een aantal podia en zijn energieke karakter zorgde voor zeer energieke optredens. Hij bespeelt het publiek net zo soepel als zijn gitaar. Ice-G maakt namelijk on stage een mooie combinatie van het rappen en gitaar spelen.

Na de mixtape “De droom van velen”is Ice-G van plan een EP uit te brengen, met 6 van de bestaande nummers van de mixtape “De droom van velen”. De productie zal niet hetzelfde klinken, want op de EP zullen de beats vervangen zijn door een live sound van zijn eigen band. Men kan verassende combinaties zoals Hip-hop tracks gefuseerd met bijvoorbeeld rock of jazz verwachten.

Ice-G houdt van experimenteren, dus we kunnen van alles verwachten. Nu is hij op stage te zien met nummers die je op de mixtape, De droom van velen kunt horen en andere tracks uit zijn repetoire.

Aantal eerdere optredens en projecten

2010

5 mei:                                              Steve biko plein, Amsterdam Oost

22 mei:                                            Boerehaveplein, Amsterdam

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: