DJ Fritz The Face

The Face The Face (allround DJ)

Fritz “The Face” Nijman is een DJ als weinigen. Van huis uit kan men hem beschrijven als “new school” DJ maar Fritz The Face is drie jaar geleden op technics (pick ups) begonnen en is wel degelijk onderlegd in de oude hiphop, soul, reggae, rythme ‘n blues, en zelfs house classics. Ook heeft Fritz The Face heden ten dage stromingen als dubstep en grime geïntegreerd in zijn uitgebreide repetoir. Vandaag de dag heeft Fritz The Face zich ontwikkeld tot een allround DJ met een speciaal talent voor het aanvoelen van de behoefte van zijn publiek en te catheren naar de sfeer die gewenst is. Of het nu gaat om een zwoele, intieme avond waar gekletst en geborreld wordt of een dansfeest waar alle voetjes van de vloer gaan, Fritz The Face is je man.

Alsof dit alles nog niet genoeg was wordt Fritz gezien als een van de grootste aanstormende talenten op productie gebied. Hij staat voornamelijk bekend om zijn hiphop en dubtep beats maar houdt er  een GnarlsBarkley/Gorrilaz-eske liefde met variëteit en onvoorspelbaarheid op na.

Tot slot is Fritz te bewonderen als freelance model. In die hoedanigheid heeft hij onder anderen gelopen voor Hanazuki’s Hanneke Metselaar, Anna de Boer en Sally Ovisi en was hij te zien in Vice magazine.

Aantal eerdere optredens en projecten

Op 3 Juni zal hij samen met de andere deelnemers zijn kunsten vertonen in de Winston Kingdom te Amsterdam. Het wordt een mooie show waar de verschillende stijlen van alle deelnemers samengebracht zullen worden.

Op 25 Juni geven de deelnemers ook een Showcase in Paradiso te Amsterdam. Dit zal zeker de moeite waard zijn om te komen kijken, feesten en bewonderen.

25 mei                   : Live On The Low (DJ Fritz the Face)

27 Augustus          : Uitmarkt (Ice G en DJ Fritz The Face)

3    Dec.                   : Bijlmerparktheater: Revo Rev, Fritz

17 Dec.                     : Bijlmerparktheater: Calvin John, Fritz The Face

14 jan. (2011)           : Ice G, Revo Rev, Zakinho, Fritz The Face (Paradiso

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: